Hello Aspirants,
Welcome to Online Quants Test in AffairsCloud.com. We are starting Cumulus Course for IBPS RRB 2017 Exam and we are creating sample questions in Quants section, type of which will be asked in IBPS RRB !!!
Click Here to View Cumulus: IBPS RRB 2017 Course
IBPS RRB Prelim 2017: Reasoning Test– 8 PM Every Day
IBPS RRB Prelim 2017: Quants Test– 9 PM Every Day
Help: Share Our IBPS RRB PO 2017 Course page to your Friends & FB Groups
_____________________________________________________________________
Quizsummary
0 of 10 questions completed
Questions:
 1
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
 10
Information
All the Best
You have already completed the quiz before. Hence you can not start it again.
Quiz is loading...
You must sign in or sign up to start the quiz.
You have to finish following quiz, to start this quiz:
Results
0 of 10 questions answered correctly
Your time:
Time has elapsed
You have reached 0 of 0 points, (0)
Categories
 Quantitative Aptitude 0%
 1
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
 10
 Answered
 Review

Question 1 of 10
1. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeQ. (15) find what number should be in place of question mark in the given series?
3, 4, 10, 33, 136, ?
Correct
Explanation
3 x 1 + 1 = 4
4 x 2 + 2 = 10
10 x 3 + 3 = 33
136 x 5 + 5= 685Incorrect
Explanation
3 x 1 + 1 = 4
4 x 2 + 2 = 10
10 x 3 + 3 = 33
136 x 5 + 5= 685 
Question 2 of 10
2. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeQ. (15) find what number should be in place of question mark in the given series?
28, 32, 23, 39, 14,?
Correct
Incorrect

Question 3 of 10
3. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeQ. (15) find what number should be in place of question mark in the given series?
5, 12, 33, 136, 675, ?
Correct
Explanation
5 * 2 + 2 = 12
12 * 3 – 3 = 33
33 * 4 + 4 = 136
136 * 5 – 5 = 675
675 * 6 + 6 = 4056Incorrect
Explanation
5 * 2 + 2 = 12
12 * 3 – 3 = 33
33 * 4 + 4 = 136
136 * 5 – 5 = 675
675 * 6 + 6 = 4056 
Question 4 of 10
4. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeQ. (15) find what number should be in place of question mark in the given series?
8, 14, 24, 38, 56, ?
Correct
explanation
8……….14 …….. 24……….38 …….. 56
….. +6……+10……. +14………+18
……. +4………+4…………+4……. +4
Answer: 56 + 18 + 4 = 78Incorrect
explanation
8……….14 …….. 24……….38 …….. 56
….. +6……+10……. +14………+18
……. +4………+4…………+4……. +4
Answer: 56 + 18 + 4 = 78 
Question 5 of 10
5. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeQ. (15) find what number should be in place of question mark in the given series?
21, 35, 30, 44, 39, ?
Correct
Explanation
21 + 14 = 35
35 – 5 = 30
30 + 14 = 44
44 – 5 = 39
39 + 14 = 53Incorrect
Explanation
21 + 14 = 35
35 – 5 = 30
30 + 14 = 44
44 – 5 = 39
39 + 14 = 53 
Question 6 of 10
6. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeA business man had the income in the year 2015, such that he earned profit of 20% on his investment in the business. In the year 2016, his investment was less by Rs.5000 but still had the same income (Income=Profit + Investment) as that in 2015.Thus the profit % earned in 2016 increased by 6%. What was his investment in 2015?
Correct
Incorrect

Question 7 of 10
7. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeRs. 3903 is divided between A and B, so That when compound annually A’s share at the end of 7 years may be equal to B’s share at the end of 9 years. The rate of interest is given to be 4% per annum. Find share of B?
Correct
Explanation
A’s share (1+4/100)^{7} = B’s share (1+4/100)^{9}
A’ s share/ B’s share = 676/625
B’s share = (676/1301) *3903= 1875Incorrect
Explanation
A’s share (1+4/100)^{7} = B’s share (1+4/100)^{9}
A’ s share/ B’s share = 676/625
B’s share = (676/1301) *3903= 1875 
Question 8 of 10
8. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeSix bells commencing tolling together toll at intervals of 2, 3, 6, 8, 10 and 12 seconds respectively. In 30 minutes how many times do they toll together?
Correct
Explanation
L.C.M of 2, 4, 6, 8, 10 and 12 is 120.
so, the bells will toll together after 120 seconds i.e. 2 minutes.
In 30 minutes, the bells toll together 30/2 + 1 times i.e. times.Incorrect
Explanation
L.C.M of 2, 4, 6, 8, 10 and 12 is 120.
so, the bells will toll together after 120 seconds i.e. 2 minutes.
In 30 minutes, the bells toll together 30/2 + 1 times i.e. times. 
Question 9 of 10
9. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeCost price of 12 articles is equal to the selling price of 9 article. While the discount on 10 article is equal to the profit earn on 5 article. Find the difference between profit percentage and discount percentage?
Correct
Incorrect

Question 10 of 10
10. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeThe average of 7 data is 34 and the average of first three data is 28 and the average of next two data is 47. Find the average of last two data?
Correct
Incorrect
_____________________________________________________________________
 Note: We are providing unique questions for you to practice well, have a try !!
 Ask your doubt in comment section, AC Mod’s ll clear your doubts in caring way.
 Share your Marks in Comment Sections